Asiakaspalvelu ja myynti | Ravintola- ja catering-ala

Tarjoilija seisoo tarjotin kädessä, jossa ruokaa. Taustalla kaksi asiakasta.

Opiskelija osaa:

  • valmistautua työvuoroon
  • palvella asiakkaita, myydä ruokia ja juomia
  • toimia anniskelutehtävissä
  • huolehtia asiakkaiden viihtyvyydestä ja palvelukokemuksesta
  • rekisteröidä myyntiä ja laskuttaa asiakkaita
  • hyödyntää alakohtaista kielitaitoa asiakaspalvelussa
  • tehdä työvuoron tilityksen ja valmistella seuraavaa työvuoroa
  • arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä käytännön työtehtävissä toimimalla ravitsemis- tai catering-alan asiakaspalvelu- ja anniskelutehtävissä yhteistyössä muiden työntekijöiden kanssa. Hän kunnostaa asiakas- ja työtiloja, myy ja tarjoilee toimipaikan tai yrityksen tuotteita ja palveluja, rekisteröi myyntiä ja laskuttaa asiakkaita sekä toimii alkoholin anniskelutehtävissä.

Anniskeluosaamisen ammattitaitovaatimuksista ei voida poiketa eikä anniskeluosaamisen arviointia voida mukauttaa.

Opiskelija osoittaa kielitaustan mukaisesti alakohtaisen kielitaitonsa asiakaspalvelutilanteessa yhden edellä olevassa taulukossa kuvatun arvioinnin mukaisesti.

Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Tiesitkö, että

Luksian koulutuksiin voit hakeutua jo tänään, sillä suurimpaan osaan koulutuksia on jatkuva haku. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Ellei haku ole auki, ota yhteyttä Haku- ja ohjauspalveluihin. Katsotaan yhdessä, koska seuraava haku aukeaa.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto >>
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto >>