Turvallista ja ammattitaitoista lääkehoitoa lääkehoidon peruskoulutuksella
Taru Åberg osallistui Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen (LUVN) ja Luksian yhteistyössä järjestämään lääkehoidon peruskoulutukseen. Lääkehoidon peruskoulutuksesta hän sai kuulla esihenkilöltään. Koulutukseen osallistui kaikkiaan 25 henkilöä.
– Koulutus on monipuolinen ja erittäin mielenkiitoinen, Åberg kertoo. Koulutus vahvisti jonkin verran jo ennestään tuttuja asioita. Kannattaa rohkeasti lähteä mukaan koulutukseen, sillä aina oppii jotakin uutta, toteaa Åberg.
Luksian lääkehoidon peruskoulutus
Koulutus tapahtuu pääsääntöisesti etäopetuksena. Lisäkoulutuksessa on yksi lähipäivä, jolloin aiheena on lääkelaskenta. Yhdessä LUVNin kanssa järjestetyssä koulutuksessa lähiopetus järjestettiin LUVNin hankkimassa tilassa Espoossa.
Lisäkoulutuksessa käydään läpi turvallisen lääkehoidon prosessi, lääkehoidon suunnittelu, toteutus ja seuranta sekä yleisimpien pitkäaikaissairauksien ja kansantautien lääkehoito.
Etäopetus tapahtuu Teamsin kautta. Etäopetuspäiviä on kolme.
Kohdennetut lisäkoulutukset
– Luksialla ja LUVNilla on allekirjoitetun yhteistyösopimuksen johdosta jo esimerkkejä erilaisiin kohdennettuihin tarpeisiin tehtyjä lisäkoulutuksia, kuten tämä lääkehoidon koulutus. Luksian ammattilaiset ovat aina valmiina toteuttamaan erilaisia ratkaisuja hyvinvointialueen tarpeisiin, kertoo sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö Juha-Matti Mattila.
Lääkehoito on yksi keskeisistä hoitokeinoista
Lääkehoito toteutuu, kun lääkäri päättää potilaan lääkityksestä. Hoitotyöntekijät toteuttavat lääkehoitoa. Lääkehoitosuunnitelma ohjaa käytännön lääkehoidon toteutumista.
Työnantajan tulee varmistaa työntekijän lääkehoidon osaaminen. Työnantajan tulee järjestää työntekijälle lisäkoulutusta, jolla varmistetaan työntekijän teoreettista ja käytännön osaamista.
Työnantaja, kiinnostuitko lääkehoidon koulutuksesta?
Ota yhteyttä
Eero Hillman
puh. 050 366 7814
eero.hillman@luksia.fi