Pikakaista kokin työhön | Luksia

Opi kokin taidot ja rakenna tulevaisuutesi ruoka-alla

Halutako uuden uran ruuan parissa? Kiinnostaako sinua työ suurkeittiössä tai ruokaravintolassa? Tämä on koulutus juuri sinulle. Se antaa mahdollisuuden oppia kokin työn perusasiat. Tule ja kehitä osaamistasi alalla, jossa riittää kysyntää. Koulutus on työvoimakoulutus.

Koulutus sopii

  • Ravitsemisalasta kiinnostuneille
  • Alan vaihtoa harkitseville
  • Maahanmuuttajille (B1.1. kielitaitotasolla)

Toteutus

Koulutus on käytännönläheistä päiväopiskelua, jossa painotus on työelämässä oppimista. Opiskelijat harjoittelevat kokin taitoja sekä oppilaitoksessa että oikeissa työympäristöissä. Työpaikoilla opiskelijoita ohjaa nimetty työpaikkaohjaaja, joka tukee osaamisen kehittymistä. Tutkinnon osiin vaadittava osaaminen näytetään käytännön työtehtävien kautta.

Sisältö

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
    (sisältää hygieniapassin)
  • Lounasruokien valmistus 40 osp
    (suuntautuminen kiinnostuksen mukaan joko suurkeittiöön tai lounasravintolaan)
  • Lisäksi yksi valinnainen tutkinnon osa 10 – 15 osp

Opetusaika oppilaitoksessa 8/2025 – 2/2026

Oppilaitoksessa opetetaan tutkinnon osat Ravitsemispalveluissa toimiminen ja Lounasruokien valmistus. Näitä opintoja jatketaan työjaksolla, joka toteutuu maaliskuusta toukokuuhun 2026 ja kestää 6 viikkoa. Työjaksolla opiskelijat suorittavat käytännön työtehtäviä ja antavat osaamisen näytöt.

Lisäksi työjaksolla suoritetaan valinnainen tutkinnon osa, joka kestää myös 6 viikkoa. Tämän osan osaaminen arvioidaan työjakson päätteeksi.

Jokaisen työjakson lopuksi järjestetään näyttö- ja arviointikeskustelut.

Koulutus pitää sisällään myös

  • Hygieniapassin
    (sisältäen elintarvikehygienian opetuksen)
  • Opiskeluvalmiuksia tukevat opinnot
  • Työnhakuvalmennuksen ja aktiivisen työnhaun
  • Maahanmuuttajille suomen kielen ammattisanaston opetuksen

Opintojen alussa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma HOKS. Koulutus on työpainotteista päiväkoulutusta.

Lisätiedot opintojen sisällöstä

Katja Salakka
puh. 044 369 6639
katja.salakka@luksia.fi

Hae tähän koulutukseen Katso muut työvoimakoulutukset

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto >
Elintarvikealan perustutkinto >

Kaksi kokkia tekee ruokaa keittiössä.