Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto - luksia.fi

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Henkilö siniset haalarit päällä, suojalasit silmillä tekee töitä.

Oletko ajatellut sijoittua työelämässäsi teollisuuden alalle? Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto on ammatillinen tutkinto, joka keskittyy koneiden ja tuotantolaitteiden suunnitteluun, valmistukseen, ylläpitoon ja käyttöön. Konetekniikan tutkinto tarjoaa monenlaisia työmahdollisuuksia niin Suomessa kuin ulkomailla sekä kilpailukykyisen palkan.

Kone- ja tuotantotekniikan tutkinto antaa sinulle perustiedot ja -taidot koneiden ja tuotantoprosessien toiminnasta sekä niiden suunnittelusta ja valmistuksesta. Koulutus on erinomainen pohja alan insinööriopintoihin.

Tutkinto kattaa erilaisia ​​aihealueita:

  • koneiden suunnittelua
  • valmistustekniikoita
  • automaatiota
  • tuotantoprosessien hallintaa
  • materiaalitekniikkaa
  • laadunvarmistusta

Lohjan kampuksella sinulla on mahdollisuus suorittaa tuotantotekniikan osaamisalalta kaksi tutkintonimikettä valintasi mukaan:

  • Koneistaja
    • osaa lukea työ- ja kokoonpanopiirustuksia. Hän tuntee kone- ja tuotantotekniikan erilaiset valmistustekniikat ja valmistaa työpiirustusten mukaisia kappaleita työstökoneilla. Koneistaja osaa myös ohjelmoida ja käyttää CNC-työstökoneita ja käyttää CAD/CAM- ohjelmistoa sekä tehdä konepajateknisiä mittauksia.
  • Levyseppähitsaaja
    • tuntee kone- ja tuotantotekniikan keskeisimmät valmistusmenetelmät. Hän osaa käyttää tavallisimpia levytyöstökoneita sekä hitsata yleisesti käytössä olevilla hitsausprosesseilla erilaisia materiaaleja. Levyseppähitsaaja osaa myös lukea hitsausohjeita, työ- ja kokoonpanopiirustuksia sekä tehdä niiden avulla hitsaus- ja teräsrakennetöitä.

Kone- ja tuotantotekniikan alan opiskelu on käytännönläheistä. Luksian opetuskäytössä on hyvä ja ajantasainen laitekanta. Opinnot sisältävät paljon tekemistä, myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Työpaikalla järjestettävä kone- ja tuotantotekniikan koulutus tapahtuu erilaisissa metalli- ja prosessiteollisuusalan yrityksissä.

Tuotantotekniikan osaamisalan suorittaneella on kysyttyä osaamista työelämässä juuri nyt. Ala tarvitsee ammattilaisia. Saatat työllistyä teollisuuden tehtäviin jo opintojesi aikana. Työelämäjakson avulla näet omat valmiudet työhön ja annat näytön työnantajallesi.

Luksiassa voit myös suunnitella omaa tuotantotekniikan yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamistasi. Kerromme sinulle kyllä lisää, jos haluat tietää asiasta enemmän.

Tiesitkö, että me Luksiassa suunnittelemme tutkinnon jokaiselle henkilökohtaisesti. Kone- ja tuotantotekniikan koulutus kestää noin 2-3 vuotta. Tutkinto on hyvä pohja jatko-opinnoillesi esimerkiksi ammattikorkeakouluun.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella. Oppisopimus edellyttää työpaikkaa tuotantotekniikan alalta.

Jos opiskelet päätoimisesti kone- ja tuotantotekniikan alaa, voit hakea Kelan opintoetuuksia. Voit selvittää etuudet Kelan sivuilta. Työttömyysetuutta saava voi selvittää omasta TE-toimistosta, voiko alaa opiskella työvoimakoulutuksena.

Jos haku ei ole juuri nyt auki, ota yhteyttä. Voit hakea Luksian koulutuksiin ympäri vuoden, sillä suurimpaan osaan koulutuksia on jatkuva haku. Tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea tutkintokoulutukseen joustavasti, vaikka heti.

Luksia pidättää oikeuden koulutuksen tietojen muuttamiseen. Katso koulutuksen tarkat tiedot kohdasta ePerusteet.

Me autamme

Haku- ja ohjauspalvelut
puh. 044 369 6675
hakupalvelut@luksia.fi

Opiskelijaksi Luksiaan >>

Pääväriltään hopea shakkilauta. Laudan toinen väri on kulta. Pelinappulat ovat sekä kultaisen että hopean väriset.

Kone- ja tuotantotekniikan opiskelija valmisti hienon shakkilaudan.